Proposta Educativa

Som un centre de la xarxa de les Escoles Cristianes de Catalunya, concretament de l’àmbit salesià, en el que  l’Entitat Titular de l’escola són les Filles de Maria Auxiliadora, Salesianes.

El Col·legi Maria Auxiliadora és una ESCOLA CONCERTADA amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, que ofereix dues línies d’Educació Infantil i Primària, amb opció de continuïtat a l’Escola Sant Domènec Savio (Salesians) per a l’Educació Secundària Obligatòria i Cicles Formatius de Grau Mitjà.

SOM UNA ESCOLA:

INNOVADORA: La nostra tasca principal és fer de l’escola un entorn engrescador que aporti experiències significatives i competencials, seguint els estàndards internacionals d’escola avançada.

ACOLLIDORA: La nostra manera de fer oberta, familiar i propera ens defineix. Tota la comunitat educativa crea una clima de confiança, proximitat i participació en la vida de l’escola.

SORPRENENT: Sorprenem perquè el nostre estil educatiu va més enllà de les paraules i es pot viure de manera rellevant i gratificant en les experiències i oportunitats d’aprenentatge i els valors que oferim als nostres alumnes. Tot l’equip educatiu caminem junts amb passió i compromís.

QUÈ PROPOSEM?

  • Gestionar el propi aprenentatge: elecció, procés i avaluació.
  • Acollida de la diversitat.
  • Potenciar la investigació i l’exploració activa.
  • Educar en el compromís.
  • Regular les emocions i la motivació.
  • Donar flexibilitat a l’entorn escolar.
  • Acompanyar l’alumne i les famílies.

COM HO FEM?

AMBIENTS: Espais on l’infant és el protagonista i constructor del seu propi aprenentatge.

PROJECTE: Treball globalitzat; interdisciplinari, per afavorir l’aprenentatge competencial.

ACOMPANYAMENT DE L’ALUMNE: Cuidem els nostres alumnes per garantir un aprenentatge únic, vivencial i personalitzat.

I més enllà de la ´nostra realitat local, aquí pots descarregar la proposta educativa de les salesianes a nivell estatal.

Propuesta Educativa de las Escuelas Salesianas

MISSIÓ: Som una comunitat educativa transformadora on desenvolupar-se i créixer de manera integral amb l’essència del carisma salesià.

VISIÓ: Ser una comunitat de referència on formar alumnes feliços, amb valors, competents i compromesos amb el món.

VALORS: L’ escola salesiana s’esforça a ser espai on viure valors que són la base de la nostra oferta educativa: l’obertura a la transcendència, l’acollida, l’acompanyament, la construcció d’un món més solidari, just i pacífic, i el treball com a font d’educació i de millora permanent de la qualitat de vida personal i social.