El viver

JUNTS TEIXIM OPORTUNITATS és un projecte d’atenció integral a persones migrades i/o en situació o risc d’exclusió social que la FdMa Terrassa duu a terme al barri de La Maurina.

Engloba una sèrie d’actuacions que tenen com a objectiu la millora de la qualitat de vida dels/les participants afavorint-ne la integració a la nostra ciutat i promovent la igualtat d’oportunitats a través de l’acollida, la formació, la capacitació i l’apoderament. El projecte dona prioritat i especial atenció a les dones, a els/les infants i les seves famílies i a els/les joves.

El projecte té un gran impacte ja que s’atenen a més de 500 persones adultes anualment, un 90% d’origen migrat. I comptem amb un total de 30 persones voluntàries que donen suport al projecte.

Un dels dos projectes en què es desglossa és “el Viver”.

 

El VIVER (Matins)

– SERVEI D’ACOLLIDA: Atenció personalitzada a les persones participants. S’ofereix un servei d’informació i consultes, suport per a fer tràmits i gestions, mediacions, etc.

– FORMACIÓ PER MILLORAR L’OCUPABILITAT: Formació integral en Ajudant de Cuina que combina el treball dels coneixements tècnics amb formació en habilitats bàsiques, orientació laboral i idiomes (joves migrats). També s’ofereixen tallers formatius en confecció industrial, i electricitat i jardineria.

– ESPAI DONA: Un espai per al creixement personal de les dones participants. Dinàmiques, xerrades, sortides, etc.

EL VIVER (Tardes)

– REFORÇ SOCIOEDUCATIU: per a alumnes d’11 escoles i instituts del municipi. 4 hores per participant d’atenció directa setmanal durant el curs escolar, i de 9 a 11 hores setmanals per participant al juliol. Paral·lelament es treballa amb les famílies per tal d’implicar-les en el procés socioeducatiu de les/els infants i treballar les competències parentals.

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES

Durant l’any es programen diverses activitats, algunes en coordinació amb altres entitats i l’Ajuntament (Servei de Ciutadania, Taula de Gènere del Districte IV, Taula d’Entitats del Voluntariat de Terrassa, etc.) que tenen la finalitat de promoure i treballar la convivència positiva des de la diversitat, fomentar la participació ciutadana i sensibilitzar envers la discriminació i els prejudicis. Una de les activitats més destacades és la setmana intercultural que organitza el projecte al barri de La Maurina.