APS

L’aprenentatge servei (APS) és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un projecte en el  qual els alumnes aprenen treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo. 

L’aprenentatge servei és, doncs, un projecte educatiu amb utilitat social. A l’escola iniciem aquesta manera de treballar amb alumnes on la seva motivació per l’aprenentatge es fa d’una manera més vivencial i pràctica. Aprofitem les seves propostes per treballar per la comunitat educativa i convertir l’escola en una escola verda i ecològica, on cada cop es veu més necessari un canvi per un entorn més sostenible.   

L’àmbit en el qual es desenvolupa tota l’activitat de l’APS, és el del medi ambient, on els alumnes assoleixen coneixements sobre la meteorologia, el món agrícola i el desenvolupament sostenible. Paral·lelament, a la tasca de manteniment de l’hort, participen en la Setmana Bio i en la Setmana Europea de prevenció de residus per donar a conèixer la nostra escola. 

Dins la Setmana Bio celebrada el passat mes d’octubre, els alumnes van programar una activitat per a tota l’escola. Cada classe va elaborar una hidro-jardinera amb materials reciclats i va plantar llavors de diferents tipus. Durant la Setmana Bio, un cop trasplantats els planters, es va començar a tenir cura de l’hort. Aquesta tasca promocionarà activitats variades durant el curs i us anirem informant. 

D’altra banda, l’última setmana de novembre, l’escola també s’ha adherit a la Setmana Europea de Prevenció de Residus i ha iniciat l’activitat de reciclar les restes orgàniques dels dimecres (dia de la fruita), posant en marxa el compostador de l’escola. D’aquesta manera, aconseguirem les 3R (reduir, reciclar i reutilitzar), formant al nostre alumnat en un món més sostenible. Tanmateix de l’activitat inicial del compostador, també en sorgiran noves propostes, que esperem anar-vos explicant.